Aikuisneurologinen fysioterapia
Aikuisneurologinen fysioterapia on erilaisten keskus- tai ääreishermostoperäisten sairauksien ja vammojen fysioterapian erikoisosaamisalue.
Fysioterapiassa pyritään ylläpitämään tai parantamaan kuntoutujan liikkumis- ja toimintakykyä sekä tukemaan hänen selviytymistään omassa elinympäristössään, arkisissa askareissaan ja sosiaalisessa kanssakäymisessään.
Fysioterapialla pyritään vaikuttamaan toimintakykyä rajoittaviin syihin ja korostamaan asiakkaan vahvuuksia.
Yleisimmät hoitodiagnoosit ovat aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat, MS, ALS, Parkinson, selkäydinvammat, lihassairaudet sekä CP. Tarvittaessa valitsemme yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa kuntoutujalle itsenäisyyttä parantavia liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä. Neurologisen fysioterapian asiakkaat tulevat kuntoutukseen pääasiassa Kelan ja hyvinvointialueiden maksusitoumuksella tai itse maksavina.
Lasten fysioterapia
Tarjoan fysioterapiapalveluita lapsille ja nuorille, joilla on
Neurologisia sairauksia ja/tai kehitysvammaisuutta sekä näistä johtuvia toimintakyvyn ja liikkumisen vaikeuksia
Tuki- ja liikuntaelinsairauksia mm. reuma
Ryhtitutkiminen, ohjaus ja seuranta
Liikkuvien, urheilevien lasten kiputilat, faskiakäsittely ja kinesioteippaus
Allasterapia
Altaassa tapahtuvassa fysioterapiassa hyödynnetään veden terapeuttisia vaikutuksia. Veden noste helpottaa tekemään liikkeitä ja liikkumaan. Veden vastus puolestaan tehostaa harjoittelua. Vesi elementtinä myös rentouttaa ja tarjoaa mieluisan liikuntamuodon.
Toteutan allasterapiaa Jämsänkosken uimahalli Koskikarassa ja olen suorittanut Uima- ja Hengenpelastusliiton Trimmi-kurssin.
Faskiakäsittely
Faskia eli lihaskalvo ympäröi lihaksia, verisuonia ja hermoja yhdistäen kehon osat toisiinsa kolmiulotteisena lihaskalvojärjestelmänä. Jos lihaksissa on kroonista jännitystilaa, faskiakalvot kiristyvät ja asiakkaalle saattaa kehittyä kipua ja ryhtiepäsymmetriaa.
Faskiakäsittelyssä kehon lihaskalvoja käsitellään fysioterapeutin manuaalisella liu’uttamisella, asiakkaan aktiivisilla liikkeillä sekä hengityksellä. Tavoitteena on kireiden lihaskalvojen liukumisen palautuminen.
Faskiakäsittelyitä voidaan tehdä osana fysioterapiaa, mutta siitä voi olla myös hyötyä aktiivisille liikkujille.